Forró, mézes teával a hideg ellen
Lassan a tél közepét érintve sokan kezdenek kifogyni az ötletekből, hogy mivel melengethetnék még magukat egy hosszú nap után, a nagy téli hidegből hazaesve. Ha már túl vagyunk egy forró fürdőn, bebugyoláltuk magunkat az otthonunkban fellelhető legmelegebb plédbe, beültünk a kandalló elé, de valami még mindig hiányzik, eljött az ideje, hogy feltegyük forrni a vizet, és készítsünk magunknak egy bensőnket is átmelengető, gyümölcsös teát.
Ha az emberek a mézre gondolnak, leghamarabb a teát kapcsolják hozzá. Olyan időtálló összefonódás ez, mely sokaknak mai napig is kedvence maradt. Ideje, hogy új szintre emeljük otthonunkban a teázás élményét.
Ne féljünk az új ízektől!
Sokan ragaszkodnak a jól megszokott, kedvelt ízekhez. Azonban nem hiába van ekkora választék teából a legkisebb boltba betérve is, hiszen minden teafélének megvan a saját ízvilága, karaktere. Ha például kóstoltunk már zöldteát, de nem nyerte el tetszésünket, ne zárjuk ki teljesen életünkből, hiszen a zöldteának is számos fajtája van, melyek közül még akár kedvünkre valót is találhatunk.
Hogyan ízesíthetünk?
A megszokott méz és citromlé kombinációján kívül ugyanis számos egyéb formája van a teák ízesítésének. Az angolok például tejjel isszák kedvelt fekete teájukat, de vannak olyan teafajták is, melyek nem igénylik sem a tejet, sem a citromlevet, sőt, akár méz és egyéb édesítőszerek nélkül is kellemes ízélményt nyújtanak.
Méz és méz között is van különbség!
Nem mindegy, hogy milyen virágra szállnak a szorgos kis méhek, a begyűjtött virág porától is függ, milyen ízvilággal rendelkezik majd az általuk készített méz. Az akác lágysága például remek kísérője lehet a fehér teának, de a zöldteák elbírják a karakteresebb mézeket is, például a repce mézet.
Fokozzuk az ízélményt!
Az ízélményhez hozzáadva nem csak mézet használhatunk, hogy megédesítsük ezeket a pillanatokat. Például méhkenyér vagy méhpempő elrágcsálásával nem csak új ízeket kapcsolhatunk a teázás élményéhez, de immunrendszerünket is erősíthetjük, egészségesebb szokásokkal bővíthetjük mindennapjainkat.